keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Hymy ei sittenkään ole hyytynyt

Himmeä halogeenin kajo näkyy jo kapean tunnelin päästä ja kuukauden lepuuttelun jälkeen pääsin vihdoinkin yösuunnistamaan ja sekös yömiestä hymyilyttää. Ja mikäs sen parempaa kuin Voimaveikkojen virittämä Tiomila tyyppiharjoitus nostalgisessa kotimaastossani Mätäkivenmäellä. Noilla kulmilla on juostu niin ensimmäistä Jukolan Viestiä kuin Olympia maratooniakin ja nyt tosiaan myös alueen yötreeniä.

Pelasin varman päälle ja lähdin metsään puolihämärässä kymppiminsan ennen yhteislähtöä, etten vaan paljastaisi rauhassa hioamaani rapakuntoa. Taktiikka toimi ja pääsin nauttimaan urattomasta maastosta. Lunta oli vain hieman yli nilkkaan, joten haikeana muistelin kokemuksiani yli polven ulottuvasta jäisestä suovedestä. Hankijuoksu on oivaa treeniä, kelatkaapas kun lumet sulavat niin mites sitä sitten liikahtaakin. Tai sitten ei. Meitsin nykykunnolla ei kyllä kuuhun mennä mutta tuskin miun koneen työntövoima ja pakonopeus siihen koskaan riittävät.

Tarjolla oli niin pitkää ja lyhyttä väliä eli ihan normisuunnistusta. Ylläolevan kartan rastivälille 11-12 valitsin vihreän reitin eli hitaan askelkontaktin lumessakahlaajan valinnan. Sen verran armahdin akilleksiani, että puskin alkuvälin vihreässä vähemmän lumen toivossa. Punaisella on piirretty nopsakinttuisten pikitietamppaajien valinta vasemmalta. Uskoisin, että pikitie ei voi olla minsaakaan nopeampi. Kiire tulee testata sillä lumet sulavat ihan liian nopeasti.

7 kommenttia:

 1. atkinsin ruokavaliolle :)

  VastaaPoista
 2. Todellinen kukko näyttää ison helttansa vastustajille pelotusmielessä. Silloin ei todellinen kananlennon pituus ja nopeus paljastu.

  VastaaPoista
 3. oot kyllä ruma (mies(?)) !

  VastaaPoista
 4. En tiä, mut kyl seiska ois pitäny naulata yläältä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että oot päässy flunssasta eroon! Helmee.
  Toi mätäkivenmäenmaasto näyttää hirmu "kivalta" ..tosi harmi, ettei pääse sinne (yö)suunnistamaan :-))
  t jns

  VastaaPoista
 6. Oikeessa oot seiskan suhteen Turbiini Pelikaani. Mutku tiheikössä meni nopea lumeen syntynyt koirankusettajien polku ja valitsin taktiikaksi seurata sitä, kun se vei suunnilleen oikeaan suuntaan. Mäen reunaa kuikuilemalla sitten lipulle. Ehkä Tiossakaan ei tarvitse tietää mitä polkua juoksee kunhan vaan rastit löytyy :-)

  VastaaPoista